Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Árvíz / csőtörés

2011.03.04. 22:52 - LILIOM

Lassan két hete, hogy egy vasárnap hajnalban csöngetésre ébredtünk. Ádám kiugrott az ágyból, majd engem hívott kétségbeesetten (Lilla, gyere már!) Mikor leértem a padlóra, majdnem bokáig érő víz fogadott. Nagyon hideg. Ádám a fürdőben állt, és a mosdó alól vízszintes sugárban kilövő vizet próbálta felfogni egy vödörrel. Mindenhol víz. Átvettem tőle a vödröt, ami nagyon hamar megtelt, és öntögettem a kádba. Kb. 15 teljes vödör vizet kiöntöttem már, mire végre elzárta szegény a vizet a vécé felől, amihez még le kellett csavaroznia a hátfalat (egy csavar beragadt). Aztán körbenéztünk. Az egész lakásban több centi víz állt, kivéve a nappalit. A gyerekek békésen aludtak, pedig a víz előzőleg a mosógép oldalát verte nagy hangerővel.

Törülközőkkel kezdtük felszívatni a vizet, és vödrökbe csavartuk. Közben ugye mezítláb guggoltunk a jeges vízben. Kellemes reggeli ébredés, mondhatom.

Aztán felébredtek a gyerekek is, Csengét betettük a hintába, Bende pedig az ágyából nézte az árvizet. Átjöttek anyukámék is, és végül 9 órára nagyjából száraz volt a lakás.

Másnap már hallatszott, ahogy a hálóban és a gyerekszobában cuppog a parketta alatt a régi szőnyegpadló, ami jól megszívta magát nedvességgel.

Rákövetkező héten kijött a biztosítós kárbecslésre. Még nem tudjuk, mennyit fizetnek.

Ma sikerült a gyerekszobai padlót kicserélni, alatta a szőnyeg már büdös volt és egy-két helyen penészedni kezdett. Most egy szép világos fajtát választottunk. Szétszedtük a régi beépített szekrényt is, és csodával határos módon találtunk egy méretben egyező szekrényt Bendének. Új ágya is lesz majd jövő héten, így tehát a gyerekszoba teljesen megújul...

A hálószobának holnap kezdünk neki. A nappali egy csatatér, a hatalmas szekrényből mindent ide pakoltunk át. És fáradtak is vagyunk... fényképek majd később.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr912711467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kerényi Grácia - VIZEK 2011.03.05. 21:01:59

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMKezdetben voltak a vizek.És Isten lelke lebegett felettük.Szabadíts meg, Uram, mert a vizek lelkemig hatolnak.H2O. A képlet egyszerű.Két hidrogén egy oxigénre.Az oxigén az élet.A hidrogén – halál.Belőle kétszerannyi kell.K...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AbiAdi 2011.03.05. 22:33:23

Szörnyű volt még olvasni is, hát még átélni mennyire borzasztó lehetett! Szegénykéim!


süti beállítások módosítása