Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Csengus

2011.02.23. 22:35 - LILIOM

Címkék: szülinap csenge

Csenge kész hölgy lett mostanában! Már egy hónapja feltűnt, mennyire sokat kommunikál és egyre többet megért abból, amit mondunk neki. Az akaratát továbbra is igen erőteljesen kifejezi, nagyon anyás, és szeret az ölünkben üldögélni, határozottan keresi a testkontaktust.

Bendét nagyon szereti, és Bende játékait is :) Tudja, hogyan kell a helikoptert reptetni, berreg is hozzá. A vonatokat pedig tologatja. Szereti a Thomas meséket is. Sajnos szereti Bende vonatpályáit szétszedni is, ilyenkor Bende kitoloncolja, és kezdődik az üvöltés.

Csenge roppant önérzetes, kis apróságokért is halálosan megbántódik, legörbül a szája és nagy könnycseppek kíséretében rázendít. Elég, ha egy játékot kiveszünk a kezéből :) Érti azt, hogy "nem szabad", de azért még megpróbálja háromszor. Hisztizni is tud, és nehezen nyugszik meg. Én még nem láttam 1 évest dühöngeni, hát ő tud! Ha a tiltott dolog helyett valami mást nyújtok neki, azt nemes egyszerűséggel kiüti a kezemből, vagy ledobja a földre! Őt aztán nem lehet megvesztegetni!

A szülinapja előtt 1 héttel kezdett el önállóan is járni. hamar belejött, és most már szinte csak sétál itthon, a mászás kezd háttérbe szorulni.

Imád hintázni, és napközben gyakran odamegy a hintához, mutogat rá, és követelő hangnemben hümmög (ez nem jó szó, inkább nyökög). Persze egyre hangosabban! Bende nagyon ügyesen löki, énekel is neki közben. Ha épp főzök, meg lehet kérni, hogy pár percig hintáztassa a húgát.

Huncutkodik is, szeret kacarászni, Bendéhez odabújni. Sokszor játszanak együtt, Bendével másznak a lakásban, újabban Bende fogja a kis kezét és sétálgatnak. Szereti, ha plüssállatokkal bábozunk neki, és mondogatja, hogy "háp-háp". Ezenkívül mondja még, hogy emme, meme, bá, pá, háppá. Ha valamit nem akar, vagy elég volt, akkor hevesen rázza a fejét, van hogy még a szemét is becsukja :)

Sajnos enni nem nagyon eszik szilárd ételt, illetve nagyon válogatós. Anyatejen kívül csak néhány kedvence van: kenyér, kiflicsücsök, babapiskóta, banán, narancs, joghurt, sajt, sonka, gyümölcsös turmix. Zöldséget egyszerűen nem eszik, kivéve a sárgarépát. Főzelék? Hehe. Meglátja a kanálon, és rázza a fejét. A borsószemet lepöcköli az asztalról, az almaszeletet lesöpri :) Inni imád :) Ügyesen iszik pohárból, ő nem cumisüveges, mint Bende volt.

Integet, tapsol, felteszi a karikatoronyra a karikát, lapozgatja a mesekönyveket, dobja a labdát, firkálgat, csapkodja a billentyűzetet, kihúzza a fiókot, és hátradobálja az alsónadrágokat :)

Ma fogta a hajráfomat, és feltette a kis fejére! Ha zsebkendőt talál, odahozza és az orrunkhoz tartja. Ügyesen fújja a furulyát, teljes hangerőn. Egyedül beleül a fonott kosárba, és Bendét utasítja, hogy tologassa őt :)

Etet minket, kanállal is. Megitatja a babáit kis cumisüvegből. Ha el akar küldeni valakit, pápát integet.

Szabályosan féltékeny, ha Bende az ölemben ül, próbálja lelökni onnan és a helyére férkőzni, sír.

Néha odadugja az arcát az enyémhez. Nagyon kis bújós tud lenni.

Éjszaka még 2-3x felkel, általában könnyen visszaalszik (én már nem annyira). Elaltatni csak nekem szabad, különben toporzékol. Ádámot meglátja este és rázza a fejét.

Fölül 3, alul 2 foga van.

Nagyon szeretjük, tündéri kislány, nem féltem a játszóterezéstől, inkább tőle a többieket :) Van akarata, okos, és szerintem nagyon jól meglesznek Bendével.

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr892686335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AbiAdi 2011.02.24. 22:29:52

Ez szuper kis összefoglaló volt, mindent tudunk Csengusról. Az ember ki nem nézné belőle ezeket! :) Olyan kis csendeskéne tűnik. De nagyon édi!


süti beállítások módosítása