Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Helyzetjelentés

2010.12.15. 22:13 - LILIOM

Csenge harmadik foga már közeledik a külvilág felé (alul). Éjjelente még mindig 4-5x kel, de közte szépen alszik az ágyában (ritkán köztünk is). Két napja mei tai nélkül alszik el este, Ádám elringatja 5 perc alatt és leteszi az ágyába.

Egyre okosabb, néhány egyszerű utasítást már megért (tedd oda, dugd bele, gyere ide). A Bendétől örökölt zenélő pénztárgéppel szokott játszogatni, ügyesen kezeli. Bekapcsolja a zenét és tapsikol rá :) Tündéri.

Fél a nagy piros labdától, a búgócsigától, és ha Bende becsukja a szobaajtót.

Megáll néhány másodpercre önállóan, és kapaszkodás nélkül, lassan leguggol! Bámulatos egyensúlyérzék :) Szerintem a hordozás is rásegített...

Bendus rengeteget énekel mostanában. Igényli is az új énekeket. A mellékhelyiség falára kiragasztottam neki Mikulásos énekeket, verseket, mostanában pedig karácsonyiakat. A Mikulásos dalokat kb. 2 nap alatt megtanulta, kedvence a

Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás,
Gyere már, gyere már, minden gyerek vár!
Krumplicukor, csokoládé jaj de jó,

De a virgács jó gyereknek nem való.
Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás,
Gyere már, gyere már, minden gyerek vár!

A második versszakot átköltötte kicsit: "de a virgács jó gyereknek, AZ való!"

Megtanulta a Pattanj pajtást 3 versszakkal, a Hull a pelyhest, a Hull a hó, hull a hó kezdetűt, a Télapó itt van-t. Annyit énekeltünk/énekelt, hogy a Mikulás ünnepségen, mikor a gyerekek közösen daloltak, jó hangosan kijelentette, hogy ő nem szereti az énekeket és a verseket (nagyon várta már, mikor szólítja a Miku).

Tegnap egymás után 7x kellett elénekelnem a Mennyből az angyalt 5 versszakkal lefekvés előtt neki. Ma már ő is énekli az első 3 versszakot. Nagyon szereti. És ma beleszeretett a Betlehemi királyokba. Először nekem kellett énekelgetni mint egy beakadt lemezjátszó, aztán meghallgattuk cd-n, és mindig kérte, hogy még egyszer. Rajongó típus :)

Legújabb kedvenc állatai: gulipán, kazuár, pelikán, emu (érdekes, hogy mind madár)

Nagymamától kapott National Geographic újságokból kivágott fantasztikus állatfotókat ragasztgatunk mostanában albumokba. Nagyon szeretjük nézegetni ezeket.

 Kedvenc meséi között van Szutyejev: Micsoda madár ez? c. meséje, amiben a liba testrészeket cserél a vele szembe jövő madarakkal. Kedvenc része, mikor a liba hosszú gém lábin menekül(ne) a róka elől, de pávafarka beleakad a nádasba és hollószárnyaival verdesve, pelikán csőrént tátva azt kiáltja: kukurikúúúúúúúú.

Korosztályának szóló meséket már végig lehet neki olvasni szó szerint.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr942518546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása