Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Mérlegelés

2010.10.22. 21:33 - LILIOM

Címkék: ősz játszótér hinta wekerle testvérek kós

Jártunk a doktor bácsinál, mindkét gyermeket lemérték. Bende zavarában összevissza vihogott, aztán meg hisztizett, hogy kint kell megvárnia engem. Az adatok:

Csenge (8 hó) 8100 gr, kb. 68 cm

Bende (3 év) 14,40 kg, 90 cm

 

Csenge már úgy mászik, mint egy kis varánusz, lehajtja a fejét, és csapkodja előre a kis kezeit, innen tudni, hogy jön ki utánunk pl. a konyhába, apró kezek gyors csattogása hallatszik. ha pedig fog közben valamit a kis markában, egy csattanás, egy kopogás... mindenhol feláll már, a hűtőnél, a kanapénál, az ásványvizes palackoknál, a gatyaszárunkba kapaszkodva... A kiságyában oldalazgat is, sőt, vagánykodva elengedi a fél kezével, és úgy áll.

Ha a fejünkre teszünk egy takarót, ügyesen lehúzza róla, ezt nagyon szereti játszani. hintázni is szeret, meg ha a nyaka körül puszilgatjuk (csikis). Mondogatja, hogy babababa, aba, meme, mama, papapa, tatata... Ha ezek közül valamelyiket elkezdjük mondogatni, ő is bekapcsolódik, utánozza a köhintést, berregést.

Bendegúz rengeteget vonatozik, és közben komplett meséket ad elő párbeszédekkel, narrátori szövegekkel. Szeret elbújni is mostanában, vicces kis strucc, bedugja a fejét egy takaró alá, és közben kiabálja, hogy "elbújtam!". Van, hogy együtt játszanak, Bende is térdkézlábra ereszkedik, és együtt másznak egyik helyiségből a másikba. Csenge ezt roppant mód élvezi, mindketten mosolyognak.

Továbbra is eljárunk a könyvtárba, és jobbnál jobb könyveket szoktunk találni Bendének. Legutóbb kihoztunk egy Finduszost, amiben egy hatalmas csukát fognak ki majdnem Pettsonnal a tóból. Findusz fél a csukától, és rosszat álmodik tőle. Reggel arra ébred, hogy a "világ legnagyobb csukája kopogtat az ajtón". Na, ez Bendét nagyon izgatta, ezt az oldalt ötvenszer kellett elolvasni. Nem viccelek.

Esténként szorong az elalvásnál (szeparációs szorongás? - pszichológusok segítsetek!), többször is előfordult, hogy csak azután aludt el, hogy Ádám 1 - 1,5 órát ült mellette és fogta a kezét. Délután simán elalszik, akár egyedül is... és éjjel sem riad fel, jól alszik reggelig...

Napfényes őszi képek:

 

Íme, mit bír egy jó babakocsi: Egy gyerek elöl, egy hátul, egy futóbringa... és mindezt fél kézzel gurítom :))

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr742391871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása