Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Bende történetek

2010.07.18. 08:08 - LILIOM

Egyik reggel félálomban hallom:   Ágyreccsenés...  Tip-tap-tip-tap...  Rekedt hang énekel:  Szájaz tónak nedves pajtján dögjött béka kujuttyol...   (Bende ül a nappaliban a kanapén)

 

Éjjel fekszem az ágyon, 30 fok, áll a levegő, csönd. Egyszer csak hangos ének a gyerekszobából: Sallárom, sallárom, úgyis te léssz a pájom...   aztán megint csönd...

 

Bende 3 napja hirtelen megszólalt:  VÉCÉ!  Rohantunk a vécére, és belekakilt. Már 1 hónapja csak bilire volt hajlandó ülni, mert ott jól lehet közben vonatozni, vagy mesét nézni. Az elmúlt két napban 4-5x is mondta, hogy kaka-vécé,  vécé-kaka, és mindig szépen odaült, nagypapáéknál is :)  Reménykedem, hogy egyszer a pisinél is fog tudni szólni. Mikor Ádám itthon lesz szabin (3 hétig), nem adunk majd rá pelust...

 

Egyik nap, mikor Csenge már nyűgös volt, de nekem almát kellett pucolnom, beraktuk a fekvőhintába, és Bende 20 percen át hintáztatta óvatosan, és aztán Csenge végül el is aludt a hintában :)

 

Megtanult szívószállal inni...

 

Megtanulta, hogyan kell hátrahajtania a fejét hajmosáskor úgy, hogy egy csepp se menjen a szemébe :)

 

Ennek örömére le is nyírtam a haját fél centisre, szépen ült a sámlin, én meg hajnyíróztam... nagyon izzadt már, csupa melegkiütés a nyaka szegénynek.

 

Egyik kedvenc éneke az Új a csizmám, a szögre van felakasztva,

                                  Sarkantyúját belepte a ROZSDA

Itt mindig megáll és kérdez: rozsda micsoda?

                                  Összeverem olyan betyár módra,

                                  Hogy mind egy szálig lepereg a rozsda róla.

Ismét kérdez:   Rozsda lepereg micsoda?

Újra és újra el kell neki mesélni, hogy keletkezik a rozsda, már megnéztük a játszótéren a hinta lábán is, meg tegnap a metrószerelvény külső borításán... Hazafelé utunkon, mikor beszálltunk a szerelvénybe, jó hangosan megjegyezte, hogy Ez is rozsdás!

 

Mostanában ismét rengeteget hintázik, akár másfél órán át is a játszótéren... Ennek lelki háttere lehet :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr662158305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása