Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Hárman itthon

2010.05.07. 16:10 - LILIOM

 

Csenge nagyon jó kislány. A hasfájása már szinte teljesen alábbhagyott, esténként van csak egy nyűgösebb időszaka 8 óra körül... Szépen kialakult napirendje van, persze néha én is beleszólok :)

Reggel fél8 - 8 körül ébred, eszik, majd 1 órát ébren van, játszik a kis pihenőszékében (nyugágy), profin püföli a kis nyuszis kocsiláncot. Aztán elaltatom, és alszik egy bő félórát. Ha sétálni megyünk, többet.

Bende is 8-kor kel, majd játszik (gyönyörűen lefoglalja magát). Ebéd után ráül a vécére és alkot :) Minden sikeres próbálkozás után kap egy matricát az ajtóra. Már csaknem tele az egész!!! Itt hadd írjak le egy párbeszédet:

- elfogy matrica

- Majd veszünk újat. Mi lesz, ha tele lesz az ajtó?

- veszünk új ajtót!

1 óra körül magamra kötöm Csengét, aki 5 perc alatt elalszik, majd mesélek Bendének és fogom kicsit a kezét. Ő 10 perc alatt alszik el :) Majd leteszem Csengucit az ágyába, és én is ledőlök. Én 2 perc alatt alszom el. :)  A gyerekek ilyenkor 2-2,5 órát is alszanak. Ez az utóbbi 1-2 hétben alakult így Csenge részéről.

4-kor felkeltem őket. Peluscsere, majd Csenge etetés, házimunka, játék, majd jön haza Ádám fél 6 körül. Bende is vacsorázik, esetleg wc.

7-kor fürdenek, előbb Csenge, majd Bende. Utána Csenge nyűglődik kicsit, mi Bendével játszunk, vagy mesét néz, este fél 9-kor irány az ágy.

Csenge is elalszik nagy nehezen, ilyenkor nehezebb letenni a kiságyba.

11 körül álmában megetetem még egyszer, majd alvás. Éjjel 1x kel fel, 4-5 körül.

 

Bende mondta játék közben: Még 5 perc, kész vagyok építésből.

                                          Kész vagyok is.

                                          Az ott a sín PEDIG.

 

Az esti mesékről:

Elalvás előtt mindig mondok egy mesét fejből. Mostanában kicsit könnyítettem a helyzetemen, és kb. 1-1 hónapig mindig hasonló mesét mondok, kis változtatásokkal. Egy ideig a katicáról és a hangyáról meséltem, akik találnak egy nagy diót (benne egy kis bagollyal), és együtt építenek belőle egy helikoptert (mentőhelikopter). Aztán bajba jutott állatokon segítenek. Nos Bende annyira élvezte, hogy mikor az ágy felé tartott, mindig elhadarta egy szuszra, melyik mesét kéri: kati-hagya-mentőhehi-bagoly-dióban  Ezt most már olyan gyorsan elhadarja, hogy már egy szó lett belőle:  katihagyamenthehibagdióban :)

A 30. mese után már annyira untam a dolgot, hogy most váltottunk Sün Sámuelre. Ő vacsorázni hívja barátait, és 5 fogásos menüt főz nekik. vagy szikvalekvárt főznek. Ezt is nagyon szereti hallgatni.

 

Csenge játszóállványa tud zenélni is. A "Hull a pelyhes fehér hó"-t csilingeli. Ma Bende együtt tapsolt a zenével, teljesen szabályosan eltapsolta a ritmusát :)) Ti-ti-ti-ti-ti-ti-tá

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr121981988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása