Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Bendebeszéd

2010.03.23. 22:11 - LILIOM

Címkék: beszéd mesekönyv

Bendének szereztem 3 "új" könyvet (vatera), két böngésző-szerű lapozót, ki lehet őket hajtani, rengeteg mesélnivaló kép van bennük. Az egyik egy hosszú utcarészletet, a másik egy óvodát ábrázol. A hátoldalon pedig versikék.

 

A harmadik pedig az "A szomorú királykisasszony" című népmese-leporelló. Azt hittem, ez kevésbé fog tetszeni neki a nehézkes nyelvezet és a sok ismeretlen kifejezés miatt, de nagy kedvenc lett szinte rögtön. Ádám szó szerint felolvassa neki, és Bende már szinte kívülről fújja az egészet. Igaz, a pásztor mondókája egyre ismétlődik, mindig új elemekkel bővülve (ahogy leírja, kik ragadnak hozzá az aranyszőrű báránykához), tehát sokszor hallotta egymás után ezt a részt. Leírom, milyen kifejezéseket tanult meg Bende a könyv segítségével (bár a jelentésüket valószínű nem érti teljesen):

KIRÁLY    ezt eddig is tudta

PÁSZTOR

LÁNY

PAP  -  PÁLCA

ASSZONY  -  LAPÁT

FARÁN        értsd: hátsóján

KATONA   -   PARIPA

KANTÁRSZÁR

TAKÁCS   -    VÁSZON

KACAG

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr111863773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása