Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Hóóóó, sütés-varrás, beszédmorzsák

2009.12.22. 21:24 - LILIOM

Címkék: ultrahang képek tél beszéd csenge lakásfelújítás szánkó anyacsinálta

Tegnap voltam ultrahangon, Csenge már befordult szépen fejjel lefelé - kb. már 6 hete így helyezkedik el érzésem szerint (jó kislány). Minden rendben volt, a kis combcsontja már 6 cm hosszú.

Mikor először leesett a hó, lementünk Bendével, felvettük hosszas küzdelmek árán az új overált (nagy hiszti volt, aztán meggyőztem, hogy ez egy kukás overál, mert narancssárga, és a kukások is ilyet hordanak-ez hatott). Először csak állt a hóesésben és bámult maga elé. Aztán sétálgattunk. Tetszett neki, mindig a nagy hóban akart lépdelni. Megtanulta lerúgni a csizmája orráról a havat. Kérdésemre, hogy honnan esik a hó, mondta, hogy ÉG.

 

Másnap ragyogó napsütésben nagypapával szánkózni indultak. Kivittem őket a Kós Károlyra, aztán csak néztem utánuk, ahogy a szikrázó hóban ül a kis narancssárga gombóc kisfiam a szánkón és húzatja magát nagy lelkesen. Én nem tartottam velük, más dolgom volt, mire visszaértem, már Bende húzta a szánkót.

Aztán sajnos jött a nagy hóval a nagy szél is, nem tudtunk kijutni Bence születésnapjára, és másnap sem misére. De megpróbáltuk :)

 

Egyik nap meglátogattuk Boldit és Zsuzskát is, Bende élvezte a hintát, tetszettek neki Boldi mesekönyvei, és a végén megetettük a kert végében a szomszédos tyúkokat. Alig akart eljönni, a kakas lenyűgözte, dobáltunk nekik kenyérdarabokat.

 

Készülget Csenge kuckója, a hálónkban fog először aludni. Bekerült a kiságy, és új ismerettel lettünk gazdagabbak: a lakótelepi lakások hálószobáját úgy méretezték, hogy egy ik-ás kanapéágy és egy kiságy beférjen milliméter pontosan. Ha valamelyik ágy 1 centicel hosszabb lenne, nem tudom, mit csináltunk volna :) A 160 forintért vásárolt pelenkázó lap is pont 80 cm hosszú, amekkora a fal mérete az ajtó mellett :))

Már hetek óta varrok, legalább 10 féle dolgot felváltva. Lassan elkészültek mind, Csenge kapott fejvédőt a kiságyba, egy textilpelus-tartót az ágy oldalára, és egy hímzett faliképet (a dátum még nincs lefixálva...).

Bende karácsonyra kap egy nagy falvédőt a kiságyába (erre ráfér még egy vasalás).

Ezenkívül varrtam neki két kisegeret, elneveztük őket Szuszinak és Muszinak. Ki tudja mondani a nevüket ő is, és szereti, ha bábozunk velük.

 

Néhány beszédmorzsa:

Mióta Zsuzskáéknál belekukkantottunk a "Sivatagi show"-ba, itthon is rendszeresen nézzük. Kedvenc állatai belőle: hiéna, strucc, kígyó

Sokat mondogatja, hogy HIÉNA :))))

Kezd számolni is, kb így: egy, egy, há, négy/hét, öt, hat, hét, nyóc, tíz

Néha összegzi a családot: PAPA, MAMA, BE

Kipróbáltam, hogy mikor éneklek neki, néha abbahagyom a dalt. Rájöttünk, hogy nagyon sokat tud már kívülről, mert mindig a soron következő szó elejét mondta ki.

Egyik nap elkezdte mondogatni, hogy ZIMME - ZUMM, majd megzabáltuk.

A "Virágéknál ég a világ" kezdetű nóta utolsó versszakában a soron következő egyén elcsúszik egy záptojáson ugye. Mikor abbahagytam ott, hogy "Horváth Ádám a padláson...", Bende folytatta: EL ZÁP

  

Sokat sütögettem mostanában (mézeskalács, zserbó), tegnap épp mazsolás kalács volt soron. Óriásira megkelt, és este még melegen megkóstoltuk. Utána pedig énekeltük:

"Kiskarácsony, nagykarácsony,

kisült-e már a kalácsom,

ha kisült már, ide véle,

hadd egyem meg melegébe" :))

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr211616728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása