Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Mikulás

2009.12.07. 18:59 - LILIOM

Címkék: mikulás vendégség kisbarátok

5-én reggel Bendegúz nagy hévvel nekilátott kisuvickolni a csizmáját. Volt minden: szivacs, vizes kefe, sárkefe... Gyönyörű tiszta lett a végére...

Ebédelni az Új Tündérkert Vendéglőbe mentünk a kispesti nagypapával. Nagyon hangulatos hely, csak ajánlani tudjuk, kellemes zene szólt, míg vártunk az ebédre, Bendének hoztak egy játszószőnyeget és egy nagy doboz játékot, van pelenkázó, etetőszék, gyerekpohár...

És nem utolsósorban finomakat ettünk. Bende és én forró marhahúslevest, majd négyen négyfélét: rántott husi krumplival a kisembernek, én szűzérméket krumplipapuccsal vadasan, Ádám csülöktálat sztrapacskával (mennyei volt), apu pedig aszalt szilvás pulykát almás krumpliropogóssal. Pont a süteményes pulttal szemben sikerült leülnünk, így nem úsztuk meg, hogy Bende egyen egy tortát :) Csokoládés körtetorta... Mi Ádámmal pedig még benyomtunk egy somlóit. Nagyon bőséges és finom volt minden... (és mellesleg megszabadultunk a másnap lejáró üdülési csekkeinktől is :)

Bende aludni tért, a Mikulás pedig munkához. Nem volt egyszerű dolga a lehúzott redőnyön keresztül bepakolni azt a sok mindent :)

 

Bendét fele idő alatt sikerült felkelteni, elég volt kicsit meglibbenteni a függönyt, kimondani a varázsszót (Mikulás), és már pattant is ki az ágyból.

A kis fellépője segítségével a párkánynál termett, és mit látott meg elsőnek? Nem a filctollakat, nem a mesekönyvet, hanem a csizmájából kikandikáló mikuláscsokikat :) Meg is kaparintotta és villámgyorsan elpusztította az egyikat :) Aztán ért csak rá foglalkozni a többi ajándékkal. Nagyon örült mindennek, kipróbáltuk az új filctollakat, a fekete (FEFE) a kedvence, meg a zöld :)

Az új mesekönyvet is nagy élvezettel figyelte, tele van állatokkal, vicces kisegérrel és cicával.

Majd megjött nagypapáék Mikulása is. Az egyik csomagban (békás) finom csokik sorakoztak egy tündéri fa-bagoly társaságában, a másik csomagban pedig egy hátrahúzható kis helikopter, aminek pörög a propellere. Aznap este el is hangzott kb. 100x az új szava: HEHI (helikopter)...

Másnap misére mentünk, ahol most először előreültünk egészen, a padokba. Innen látta a pap bácsit, a gyermekkórust, a gyertyákat. Szépen elhelikopterezgetett a padon, majd a mise végén nagy meglepetésben volt része, találkozott a Mikulással! A főbejáraton jött be, piros ruhában, és akkora fehér szakállal, amiből épp csak a szemüvege látszott ki :) Bende mikor észrevette, rögtön befogta a fülét :) Aztán a gyerekek szavaltak, énekeltek, de ő már nagyon türelmetlen volt, mert látta a letakart kosarakat, amiben az ajándékok lapultak. Mondogatta, hogy biztos hehit kap majd, de megsúgtuk neki, hogy valószínűleg csoki lesz majd. Aztán a kb. 60 gyerek beállt egy nagy hosszú sorba, és közeledtünk a Mikuláshoz. Nem tudtam, megijed-e majd tőle, de ő csak húzott magával előre, és a Mikulás felé nyújtotta a kezét, aki egy hatalmas csokit adott neki. Bende kis ráhatásra szépen megköszönte...

Délután vendégeket fogadtunk, két kisgyermekes családot és egy házaspárt, rózsatéri házaskör keretén belül. Jött Petra (1,5 év), Szofi (2,5 év) és a kis Reni (3 hó) is. A beszélgetés alatt a gyerekek Bende szobájában gyurmáztak, rajzoltak, és nem kis meglepetésemre Bende "uralta" őket. Simán belerajzolt Szofi rajzába (egy hehit), Petra kezéből kivette, ami neki kellett, egyszóval eltűnt belőle az a nagy szorongás, amivel 2 hónapja küzdöttünk. 

A képek magukért beszélnek.

Még múlt hétvégén látogatottak meg bennünket Ádám szülei, Bende rettentően örült nekik. Nagypapát teljesen meglepte, mikor Bende lesből rárohant és átölelte, egymás után többször is, a végén már a másik szobából nekifutva :) Nagypapát sikerült is ledöntenie... Már a legutóbbi két alkalommal, mikor náluk jártunk, alig lehetett hazavonszolni, annyira üvöltött a lépcsőházban a búcsúzáskor. Most is teljesen kivirult, és felszabadultan rohangált és beszélt :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr391581172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása