Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Bende és Csenge fejlődése, és velünk történtek

2009.11.14. 23:03 - LILIOM

Címkék: beszéd csenge fürdés pocak szuri mérlegen

Bendével ellátogattunk az új védőnénihez. Meg is mérték: 13 kg (ruhában) és 84 cm.

Mostanában a beszéde és a szociális képességei fejlődnek a leglátványosabban. Minden nap tanul új szót, de a legtöbbnek csak az első szótagját mondja. Sokat használja a kész, be, ki, le, pici, kicsi, "kis"(vakond), "kérsz" (tessék), pápá, anya, apa szavakat.

A legújabb, hogy néhány dolgot ő egyedül akar megcsinálni, és ekkor fontoskodva mondja: TE, TE!! Magára utal :) Ez az egész úgy alakult ki (talán magától nem is lett volna), hogy én már egy ideje nem nagyon emelgetem őt, mert nehezen bírom. Ezért megtanítottam bemászni a babakocsiba, a fotel karfájáról (segítséggel) az ágyba (amit azóta bammnak hívunk, ugyanis egyszer jó nagyot puffant a matracon és ezen nagyot nevettünk), és egy kétlépcsős fellépőről az etetőszékébe. Ide már egyedül is bemászik, és ragaszkodik hozzá, hogy egyedül másszon ki is. Nagyon ügyesen kapaszkodik és odafigyel. Nagyon büszke magára, hogy mindezt egyedül csinálhatja, és ha bárki segíteni próbál, vagy kikapja az etetőszékéből, akkor jön a TE, TE!!

 

A fürdés mostanság 1 órán keresztül tart, nem lehet kicsalogatni a kádból. Elmélyülten játszik, berreg, helikopterezik, öntöget cseberből vederbe, nem is kell, hogy szórakoztassuk. Egy fürdővízből való kiszállási mizéria után Ádám kitalált egy aranyos játékot:

-Bende, leszel sas?

-HEhehehehe (igen)

Erre Ádám kiemeli, én ráterítem a törülközőt (sasszárnyak), Ádám pedig hason lebegtetve beröpteti a szobába, miközben Bende a szárnyával méltóságteljesen verdes :)

 

 

Naponta több mint egy órát helikopterezik a kanapé előtt térdelve :)

 

Vettünk neki Liliputi kiscipőt benti cipőnek. Nagyon bevált, erős hasított bőr a talpa (plusz szivacs és mégegy bőrréteg belül), ami nem csúszik - végre rohangálhat anélkül, hogy elesne. És mivel puhatalpú cipő, olyan, mintha mezítláb rohangálna, a benti szandáljával szemben, amiben sokkal nehézkesebben csattogott. Nagyon szereti, első nap ebben akart kimenni is. Könnyű felhúzni, de nem csúszik le. És nagyon meleg, olyan a kis lába utána, minta  fűtőtest.

 

Kaptunk oltásokat is (a H1N1-et mindannyian, a szezonálist csak én és Bende).

Múlt hétvégén szinte alig voltunk itthon. Szombaton délelőtt Boriéknál jártunk, Bende az első 10 perc után oldottan játszott :) Délután pedig Móniékhoz mentünk. Itt is feloldódott, aminek nagyon örültünk, mert a költözés óta elég szorongó volt idegen helyeken. Vasárnap az  Ikeában vonatozott a játékosztályon, szépen végigsétált az áruházon Ádámmal, és türelmesen várt az ebédre is :) Délután még Rózsatérre is elugrottunk házaskörre, Kálmán bácsi egy egész bögre kakót csinált neki, Bende teleette magát sütivel és jót játszott a szőnyegen. A végén alig akart hazajönni...

Szerencsére kezd magára találni, az ikeában is félretolta két kisfiú kezét is, mikor bele akartak szólni vagy nyúlni a játékába. Sokkal bátrabb, és tegnap a játszótéren életében először libikókázott egy másik kisfiúval. Eddig visítva menekült, ha valakivel osztoznia kellett eme játékszeren. A kisfiú nagyobbacska volt, már elég jól beszélt, Bende figyelte nagyon, és élvezte, hogy lökik :) Itthon emlékezett a kisfiú nevére is.

 

napirendünk a sötét, itthon töltött délutánok miatt (is) elcsúszott kissé, múlt héten volt, hogy csak 9 után tudtunk kikászálódni az ágyból. Nekem is jólesett sokáig pihenni. Este viszont volt, hogy még fél 11-kor is ébren találtuk őt, a macskáival játszott. Ezért a héten mindig felkeltettem szegényt, valamelyest visszaálltunk. Reggel 8-kor kelünk, este a fürdést 7 órára előrehoztuk (8-ig eltart úgyis), és 9 előtt elkezdjük ágyba tenni. Így fél 10 - 10-re elalszik valahogy.

Csenge köszöni szépen, jól van, nagyokat bukfencezik és rúgdos, fészkelődik. A pocak most kezd igazán nőni, elvégre a 27. hetemet kezdem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr421525784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása