Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Mostanság

2009.10.05. 21:57 - LILIOM

Címkék: alvás játszótér beszéd fürdés csúszda kistesó

Kezdjük megszokni az új helyünket. A lakást már belaktuk (persze még rengeteg alakítani-való akad, de otthonosan mozgunk benne), Bendével a környéket is kezdjük felfedezni. Reggelente szép világos a nappali, Bende, miután 8:20, 9:00 körül felkel, fekszik mellettem kicsit, kér kakaót=langyos tej cumisüvegből ("kakaa"), majd átmasírozik, és lefoglalja magát. Délelőttönként együtt reggelizünk a tágas és világos asztalnál, majd elsétálunk a piacra (5 perc), itt már megvan, melyik péknél lehet 100 forintért nagyon finom, ragadós kakaós csigát kapni (szintén "kakaa"), és mostanában óriás szemű szőlőket veszünk, amiért Bende rajong. A piros boltban (Spar) nagyon ügyes már, míg Óbudán sokszor üvöltött a türelmetlenségtől, itt már leszokott erről, megvárja, míg a pénztáros nénihez érünk, és mindig van valami, amit ő nyújt a néninek. Hazafelé útba esik a "krokodilos játszótér", amit a krokodilt formázó rugós libikókáról neveztünk el. Ide nagyon szeret járni, csak 0-4 éves gyermekek vannak itt, a játékokból adódóan. Kedvence a csúszda, amire teljesen egyedül fel tud menni (lépcsőn, fellépőkön illetve kötélhídon keresztül), és lecsúszáskor sem kell elkapni, így régi félelme is elmúlt (fél évig nem csúszdázott, mert félt valamitől). Sajnos a gyerekektől eléggé tart, de sokat javult a helyzet. Az első napokban üvöltött, ha valaki közel merészkedett hozzá. most már inkább csak szégyenlősen hozzám bújik, vagy mondogatja, hogy "mama, mama". A libikókán nem tűr meg mást, nekem kell őt hajtani (tud egyedül is), de a csúszdán már nem zavarja, ha mások is vannak, sőt, tegnap beállt egy 3 lányból álló sorba, és lecsúszott ő is. Mikor sétálunk a házsor mentén hazafelé, van egy beüvegezett erkély, ahol 1-2 cica szokott üldögélni. Ez nagyon tetszik neki.

Már egyre ügyesebben eszik, egyre kevesebbet használja a kezét, kanalaz. pohárból is egyre szívesebben és ügyesebben iszik. Nagyon jókat alszik, délután 2,5 - 3 órákat, és kipihenten, mosolygósan ébred. Kedvenc elfoglaltsága a festés, gyönyörűen pingál, a leterített kisasztalon és papíron kívül nem lesz maszatos semmi. Az ikeás összeszerelési útmutatókat szokta kifesteni, körbe rajzolja a számokat, kiszínezi a fiókokat, stb. Közben mondókás cd-t hallgat (20 perc, amit sokszor együltő helyében kétszer végighallgat), amit nagyon szeret, és sokat meg is tanult már (persze nem mondja végig, de 1-1 szót jókor és jó helyen mond).

Több mániája kialakult mostanra, ezek a következők:

1. Bagoly-mánia: "BA"

  Mindig ezt kell neki rajzolni, minden mesében szerepelnie kell, minden képen ezt keresi, és minden fán odút keres, ha nincs, akkor a házak oromzatán lévő nyílások az odúk, vagy akármilyen ovális forma, abban mindig bagoly lakik :) Születésnapjára már vettünk neki egy plüss-baglyot...

2. Helikopter-mánia

Egyszerűen odavan érte, bármiből képes helikoptert csinálni, és mindenbe belelátja a propellert is. Ilyenkor izgatottan sikít. például propeller szerinte a szemközti ház tetején lévő kereszt alakú antenna, az "X" betű, a satu tekerője, a szélforgó, a megállni és várakozni tilos tábla és általában a kör alakú dolgok.

3. Sas-mánia

A kisvakondban mindig a sasos részt kéri, nem tudjuk eldönteni, hogy tart tőle, tiszteli, vagy csodálja-e. Minden madár sas, a feketerigó is, és a veréb is. Ádám fürdés után mint sast repteti ki a kádból, a törülköző-szárnyaival csapkod és közben csattogtatja a fogát (arra kérdésre, hogy mit mond a sas) :))) Sajnos sas-plüsst nem találtunk, ha ti találtok, akkor az is jó lenne ajándéknak.

Egy nap kb. 200x elmondja, hogy "JAJ", mindenre, ami leesik, vagy nem sikerül, vagy vicces.

Ha megkérdezzük, hogy hol van a kis Csenge, a pocakomra mutat.

Körülbelül így élünk most, boldog várakozásban :)

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr351430271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása