Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Bende számlál

2009.08.01. 20:47 - LILIOM

Pedig így van. Nem készségfejlesztő tréning hatása, egyszerűen mesekönyv nézegetés közben, ahogy mutogatta a képeket, számolgattunk neki, aztán láttuk, hogy ha hallja a számokat, elkezd mutogatni és figyelni. És egyszer, mikor az aktuális kedvenc könyvét olvastuk (Zengő Abc), mondtam neki, hogy számolja meg, hány kosár van a képen. És ő lassan, de határozottan mindegyikre rámutatott sorban, és mindegyikre csak egyszer, és kivárta, míg kimondom a szám nevét.

Ez több gondolkodási műveletet is magában foglal:

1. Tudja, mi az a kosár, megkeresi a képen őket (a képen három különböző méretű és tartalmú kosár szerepelt - Aranyalma ághegyen).

2. Tudja, hogy milyen ritmusban mutasson: a számok elhangzásával egyezően. Tehát a mutatás egy időben történik a szám kimondásával.

3. Tudja, hogy minden tárgyra csak egyszer mutatunk, ugyanarra kétszer nem mutat.

Pedig sosem magyaráztuk el neki a számlálás mibenlétét, egyszerűen megértette :)))

Persze 6-8 számlálni valónál már összekavarodik, mert nem tud egy szisztémát felállítani, hogy honnan - merre haladjon az ujjával. De 3-4 dolgot biztonsággal megmutat.

És nagyon élvezi :)

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr141281999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása