Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Bendebeszéd

2010.02.04. 19:46 - LILIOM

Címkék: beszéd

Bende naponta új meglepetésekkel rukkol elő :)

Tegnap mondtam neki, hogy hozzon egy könyvet a másik szobából. Erre megjelent 5 könyvvel a kezében. Megjegyeztem, hogy milyen sok könyvet hozott (tehát az ő nyelvén szólva: milyen erős vagy), erre megszólalt: VAS, VAS!!!     Ugyanezt válaszolja, ha megkérdezzük tőle, mi van a spenótban vagy a májban :) Tudja, hogy ezektől lesz erős :)))))

Vackor az első bében-t néztünk dvd-n, a mese végén megszólal: ELSŐ BÉ   :))

Rákapott a rohangálásra, a nappali és a szobája között egész hosszú távon tud egyenesen futni (milyen jó a kis puhatalpú cipőcske, abban még egyszer sem csúszott meg). Közben azt hajtogatja: FUT-FUT,  ÖSSZE-VISSZA,   IDE-ODA  

A Zengő Ábécé az egyik kedvenc könyve. Tegnap azt is mondta, hogy  ÁBÉCÉ

A kis favonatok összeillesztése közben pedig az első összetett szóval lepett meg: ÖSSZEKAPCS, ÖSSZEKÖT

Mikor együtt fürödtünk, elmondta az első mondatkezdeményt is: VÍZ BENNE MAMA BE(nde)

 

Rájöttünk, hogy a mi házunk alatt egy gyógyforrás fakad, ugyanis a csapvíznek gyógyító hatása van. Bende eddig is, ha félrenyelt és fuldoklott, két köhögés között azt hörögte: VÍZ, VÍZ!!  Ilyenkor egy kis pohár csapvizet kell neki adni, melybe ha belekortyol, megszűnik a köhögés. Múltkor azonban, mikor elesett és sírt, meglepetésünkre ismét vizet kért, és annak felkortyolása után megszűnt a sírás és bánat :)))

 

Megtanult hisztizni, műsírni (nem szabad bedőlni neki!!!!), és követelőzni. Résen kell lenni vele, és ha érzi, hogy kordában van, akkor angyalka-módba visszatér.

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr361730114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása