Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Bende

blogc.JPG

Csenge

csenge.jpg

Ők olvasnak minket

Csenge 16 hónapos

2011.06.16. 22:35 - LILIOM

Címkék: csenge

 

Csenge már 16 hónapos!!! Tizenötöt akartam írni, de aztán Ádám kijavított... szalad az idő. Kész kislány lett belőle, teljesen kinyílt, kommunikál, játszik, fejlődik napról-napra. Most egyszerre 6 foga nő (az őrlők után kinöveszti a ketteseit is :)  szegénykémnek napok óta hol hőemelkedése van, hol láza. Kissé nyűgös, de más baja nincs.

A mozgásáról: Ügyesen sétál, guggol, sőt totyogva szalad. Ez főleg pelenkában vicces, mert a kis lábai még olyan görbének tűnnek. Kézenfogva lépcsőzik, és egyik nap anyukáméknál a tetőtérbe vezető lépcső felénél kaptuk el. Hangtalanul surrant felfelé! Nagyon ügyesen felszáll a hintalóra és hajtja, állva is. Egyáltalán szeret mindenhová felmászni. Kedvencei a sámlik, dobozok.

Nagyon szereti a babakocsiját, elöl kapaszkodik, a világért hátra nem dőlne a támlához. Ha fáradt, akkor is bekéredzkedik néha szabadtéren, és onnan nézelődik.

Beszéd: Aranyosan halandzsázik, a nyelvét gyors ütemben ki-be dugja, közben köpköd, gurgulázik. Mondja, hogy mama, meme, papa, baba, mú, vava, tyütty (csüccs), tyutty (kukk), nem-nem

Bármit elmutogat, magyaráz, amit szeretne. Evéskor, ha már nem kér többet, odanyújtja a tányérját, és mondja, hogy nem-nem!

Mindent megért szinte. Múltkor mondtam Bendének (!), hogy "Most már leveheted a sapkádat!" Bende a füle botját se mozgatta, Csenge pedig lekapta a sapiját. Aztán próbáltunk Bendével hideg-meleg keresőset játszani, a földön volt a cumija a játékok között. AZt kellett volna megkeresnie a vezetésünkkel. Csenge persze kiszúrta, hol a cumi, és odavitte a bátyjának :)

Önellátás: Szépen (...) eszik önállóan, hol kanállal (akár a leves levét is), hol kézzel. A végén általában kiborítja a maradékot, vagy szétdobálja. Iszik önállóan pohárból.

Pelenkázásnál popsitörlővel próbálja magát megtörölni, és a Sudokrémet is szeretné használni... öltözködni imád (tipikus nő), kedvencei továbbra is a cipők, kalapok. Néha megjelenik egy pár szandállal, hogy vegyük fel. És rendszeresen bejön a nappaliba a fején a kis kalapjával, kezében Bendéével, és próbálja ráadni a fejére. Próbál vetkőzni, zoknit, cipőt lehúzni. (Ilyen téren kb. ott tart, mint Bende :)

Alvás: Többször előfordult már, hogy átaludta az éjszakát, este fél 10-től reggel 8-ig. Általában azért egyszer felkel, fél 4 -6 körül... éjjel már nem eszik, csak hajnalban, vagy a reggeli ébredéskor.

 

Játék: Ügyesen vonatozik, összeilleszti a vagonokat, húzza őket. Duplóból épít. Karikatornyot szépen felépít. kockákat egymásba illeszt. Firkálni imád (földre, falra, ajtófélfára). Olvasgat, rákapott a mesekönyvekre. Esténként most már külön mese van, én Bendének, Ádám Csengusnak olvas. A babáit ölelgeti, eteti, ma kivett egy pelusbetétet, és azzal próbálta bepelenkázni.

Nagyon jól eljátszik, hosszú ideig lefoglalja magát. Akár egy darab kis kendővel is elvan, hajtogatja, terítgeti, betakarja vele a lábát... stb (Múltkor egy fél órán át ezt csinálta Bende ágyán ülve)

Néha odajön, és mondja nekem panaszos hangon: Meme, meme! És átölel, vagy kéri, hogy vegyem fel. Vagy odajön, és ad sok-sok puszikát. Igazi cuppanós puszit tud adni! Simogat minket, és ha fáradt, az én könyökömet markolássza, húzogatja rajta a bőrt. Tündéri!

A bejegyzés trackback címe:

https://horvathbendeguz.blog.hu/api/trackback/id/tr652990758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása